Gå til innholdet
Magelegen > Spørsmål og svar > Crohns i halsen

Crohns i halsen

Innsendt spørsmål

Hei, er det mulig å få crohns sykdom i halsen, har også en del after i munnen. Finnes det isåfall noe mot det? Det svir og gjør vondt når jeg spiser, svelger, gjesper osv.

Petr Ricanek

Svar fra Petr Ricanek, Gastroenterolog

Spesialist i mage- og tarmsykdommer

Hei og takk for spørsmålet ditt!

Du skriver ikke om du selv har Crohns sykdom. Selv om after i munnen er vanlig ved Crohns sykdom, så er den vanligste årsaken til after ikke Crohns sykdom.

After er ganske vanlig og kan ha forskjellige årsaker, for eksempel infeksjoner, stress eller mangel på spesielle vitaminer eller mineraler.

Enkle tilfeller kan lindres med munnskyllemiddel, som f.eks. Corsodyl. Her kan du forhøre deg på apoteket. Hvis du har mer alvorlige eller tilbakevendende after bør du konferere din lege eller tannlege.


Informasjon

Våre spesialister som svarer på spørsmålene har stor kompetanse og erfaring med fordøyelsessykdommer og andre fordøyelsesproblemer, og er klare til å hjelpe deg med svar, tips og råd på de utfordringene/spørsmålene dere har.

Send inn spørsmål

Magelegen er en gratis tjeneste som er åpen for alle, men målgruppen er pasienter med sykdommer relatert til fordøyelsessystemet, såkalte inflammatorisk tarmsykdommer (IBD). Det finnes to IBD sykdommer, Crohns sykdom og ulcerøs Kolitt. Mer info om sykdommene finner du på vår hjemmeside lmfnorge.no

Nyeste spørsmål

Magelegen.no

Magelegen er et prosjekt støttet av ExtraStiftelsen Helse og Rehabilitering, og er en gratis tjeneste som eies og driftes av Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer (LMF). Våre spesialister som svarer på spørsmålene har stor kompetanse i fordøyelsessystemet, og har stor erfaring med de fleste problemene relatert til fordøyelsessykdommer. Svarene på nettsiden vil derfor være svært nyttig for alle pasienter som søker svar, kunnskap, tips og råd om fordøyelsessykdommer.

Nettsiden følger personopplysningsloven i behandlingen av spørsmål og brukeropplysninger, og før spørsmålene sendes inn til legeteamet må brukeren gi sitt samtykke til at personopplysningene kan deles.

ExtraStiftelsen – www.extrastiftelsen.no

Extrastiftelsen