Gå til innholdet
Magelegen > Spørsmål og svar > IBS

IBS

Innsendt spørsmål

Hei! Vi har lest ganske mye om fecestransplantasjon og hvor lovende dette virker med tanke på IBS-behandling.
Har man forsket lenge nok på dette til å kunne si at dette er en varig behandling, eller må transplantasjonen gjentas regelmessig?

Marius Vinje

Svar fra Marius Vinje, Gastroenterolog

Spesialist i mage- og tarmsykdommer

God dag.

Fecaltransplantasjon til både IBD og IBS skrives det mye om nå og det er ikke noen etablert behandling for noen av tilstandene per i dag.

Det jeg kjenner til av studier innenfor IBS og fecal transplantasjon er at effekten ikke nødvendigvis er varig.

 


Informasjon

Våre spesialister som svarer på spørsmålene har stor kompetanse og erfaring med fordøyelsessykdommer og andre fordøyelsesproblemer, og er klare til å hjelpe deg med svar, tips og råd på de utfordringene/spørsmålene dere har.

Send inn spørsmål

Magelegen er en gratis tjeneste som er åpen for alle, men målgruppen er pasienter med sykdommer relatert til fordøyelsessystemet, såkalte inflammatorisk tarmsykdommer (IBD). Det finnes to IBD sykdommer, Crohns sykdom og ulcerøs Kolitt. Mer info om sykdommene finner du på vår hjemmeside lmfnorge.no

Nyeste spørsmål

Magelegen.no

Magelegen er et prosjekt støttet av ExtraStiftelsen Helse og Rehabilitering, og er en gratis tjeneste som eies og driftes av Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer (LMF). Våre spesialister som svarer på spørsmålene har stor kompetanse i fordøyelsessystemet, og har stor erfaring med de fleste problemene relatert til fordøyelsessykdommer. Svarene på nettsiden vil derfor være svært nyttig for alle pasienter som søker svar, kunnskap, tips og råd om fordøyelsessykdommer.

Nettsiden følger personopplysningsloven i behandlingen av spørsmål og brukeropplysninger, og før spørsmålene sendes inn til legeteamet må brukeren gi sitt samtykke til at personopplysningene kan deles.

ExtraStiftelsen – www.extrastiftelsen.no

Extrastiftelsen