Gå til innholdet
Magelegen > Spørsmål og svar > Inflectra

Inflectra

Innsendt spørsmål

Har hatt 3 behandlinger med Inflectra etter at Morbus Crohns ble diagnostisert i tynntarmen. Opplever bobling,»koking» og til tider smerter. Er litt usikker på virkningen av denne medisinen da fecalprøver ikke gir utslag og MR av tynntarm viser ingen forandringer. Diagnosen ble stilt etter kapselendoskopi. Er det noen objektive (blod)prøver som kan påvise om Inflectra virker, eller er dette basert på pasientens subjektive opplevelse av symptomer ?

Marius Vinje

Svar fra Marius Vinje, Gastroenterolog

Spesialist i mage- og tarmsykdommer

God dag.

Det er slik at  Crohn i tynntarm kan være vanskelig å vurdering  siden calprotectin verdiene ofte er lave eller ikke målbare.  MR viser om det er kontrastoppladning i tarmen, dvs der betennelsen er i hele tykkelsen av tarmveggen.  Om betennelsen kun ligger i det indere laget av tynntarmen (overfladisk) finner man de kun ved visualisering.  Dette gjøres enten ved enteroskopi (ofte ballongenteroskopi) eller ved kapselvideoskopi.

Blodprøvene vil kun viste inflamasjonsrespons til kroppen som CRP og senkning som ofte er normalt ved overfladisk tynntarmssykdom.  Man kan måle konsentrasjon på medikamentet med det sier lite om effekten.

Effekt av behandling består oftest av klinisk respons og et eller flere objektive mål.  Hos deg vil det sistnevnte trolig bli en ny kapsel eller en enteroskopi.

Jeg har også erfart at pasienter merker en del aktivitet i tarmen initialt etter oppstart av biologisk behandling, det betyr ikke at den ikke virker.


Informasjon

Våre spesialister som svarer på spørsmålene har stor kompetanse og erfaring med fordøyelsessykdommer og andre fordøyelsesproblemer, og er klare til å hjelpe deg med svar, tips og råd på de utfordringene/spørsmålene dere har.

Send inn spørsmål

Magelegen er en gratis tjeneste som er åpen for alle, men målgruppen er pasienter med sykdommer relatert til fordøyelsessystemet, såkalte inflammatorisk tarmsykdommer (IBD). Det finnes to IBD sykdommer, Crohns sykdom og ulcerøs Kolitt. Mer info om sykdommene finner du på vår hjemmeside lmfnorge.no

Nyeste spørsmål

Magelegen.no

Magelegen er et prosjekt støttet av ExtraStiftelsen Helse og Rehabilitering, og er en gratis tjeneste som eies og driftes av Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer (LMF). Våre spesialister som svarer på spørsmålene har stor kompetanse i fordøyelsessystemet, og har stor erfaring med de fleste problemene relatert til fordøyelsessykdommer. Svarene på nettsiden vil derfor være svært nyttig for alle pasienter som søker svar, kunnskap, tips og råd om fordøyelsessykdommer.

Nettsiden følger personopplysningsloven i behandlingen av spørsmål og brukeropplysninger, og før spørsmålene sendes inn til legeteamet må brukeren gi sitt samtykke til at personopplysningene kan deles.

ExtraStiftelsen – www.extrastiftelsen.no

Extrastiftelsen