Gå til innholdet
Magelegen > Spørsmål og svar > irritabel tarm og slim

irritabel tarm og slim

Innsendt spørsmål

hei, jeg har av og til mye slim i avføringen. ser ut som avføringen er forkjølet hvis du skjønner.
jeg lurte på hvorfor skjer dette, syns dette er veldig rart.

Petr Ricanek

Svar fra Petr Ricanek, Gastroenterolog

Spesialist i mage- og tarmsykdommer

Hei og takk for spørsmålet ditt!

Mye slim i avføringen kan være et typisk symptom ved irritabel tarm. Hos enkelte med irritabel tarm kan tarmen være overaktiv og produsere mye slim, mens hos andre kan forstoppelse føre til opphopning av slim, som så kommer ut i større mengder.


Informasjon

Våre spesialister som svarer på spørsmålene har stor kompetanse og erfaring med fordøyelsessykdommer og andre fordøyelsesproblemer, og er klare til å hjelpe deg med svar, tips og råd på de utfordringene/spørsmålene dere har.

Send inn spørsmål

Magelegen er en gratis tjeneste som er åpen for alle, men målgruppen er pasienter med sykdommer relatert til fordøyelsessystemet, såkalte inflammatorisk tarmsykdommer (IBD). Det finnes to IBD sykdommer, Crohns sykdom og ulcerøs Kolitt. Mer info om sykdommene finner du på vår hjemmeside lmfnorge.no

Nyeste spørsmål

Magelegen.no

Magelegen er et prosjekt støttet av ExtraStiftelsen Helse og Rehabilitering, og er en gratis tjeneste som eies og driftes av Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer (LMF). Våre spesialister som svarer på spørsmålene har stor kompetanse i fordøyelsessystemet, og har stor erfaring med de fleste problemene relatert til fordøyelsessykdommer. Svarene på nettsiden vil derfor være svært nyttig for alle pasienter som søker svar, kunnskap, tips og råd om fordøyelsessykdommer.

Nettsiden følger personopplysningsloven i behandlingen av spørsmål og brukeropplysninger, og før spørsmålene sendes inn til legeteamet må brukeren gi sitt samtykke til at personopplysningene kan deles.

ExtraStiftelsen – www.extrastiftelsen.no

Extrastiftelsen