Gå til innholdet
Magelegen > Om oss

Om oss

Magelegen.no
Driftes av Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer (LMF) og er 100% finansiert med støtte fra Extrastiftelsen.

Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer (LMF)
LMF_logo_bunnLMF er en landsdekkende pasientforening for personer med fordøyelsessykdommer og deres pårørende. De mest vanlige fordøyelsessykdommene er Crohns sykdom og ulcerøs Kolitt, men foreningen er også for andre diagnoser i fordøyelsessystemet som Irritabel tarm (IBS).

Fordelene av å være medlem i LMF er mange. Blant annet så får du møte andre pasienter i samme situasjon, og delt erfaringer, men du får også tilgang til siden «Min Side» på vår hjemmeside. Her får du tilgang til nyheter, webinarer og andre videoer om fordøyelsessykdommer. I tillegg vil ditt medlemskap bidra til å hjelpe LMF i sitt arbeid for å gjøre hverdagen bedre for personer med fordøyelsessykdommer.

  • LMF bidrar økonomisk i forskningen på fordøyelsessykdommer.
  • LMF er med på diverse prosjekt i forhold til fordøyelsessykdommer, som bidrar med å øke kunnskapen om fordøyelsessykdommer.
  • LMF jobber politisk for å fremme medlemmenes interesser gjennom Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO) og Unge funksjonshemmede
  • LMF samarbeider med over 30 land gjennom European Federation of Crohns & Colitis Associations (EFCCA) som jobber aktivt med gastroenterologer, helsepersonell og legemiddelindustrien for å øke kunnskapen om IBD og å bedre helsetilbudet til pasienter med sykdommen.

Jo, flere medlemmer vi er, jo større gjennomslagskraft vi i forhold til helsepolitisk arbeid. Jo mere midler vi har, jo mer kan vi jobbe for å øke kunnskapen rundt arbeidet som blir gjort i forhold til IBD. Ditt bidrag er viktig for LMF, og LMF er viktig for deg.

Trykk her for mer info om LMF

Prosjektet støttes av ExtraStiftelsen
ExtrastiftelseES_LOGO_rgbn Helse og Rehabilitering har 31 medlemsorganisasjoner, som alle jobber innen helse og frivillighet i Norge. Stiftelsen er finansiert med spillemidler, og får en andel (6,4 prosent) av overskuddet til Norsk Tipping.

Midlene deles ut til prosjektarbeid i frivillige helseorganisasjoner, innen forebygging, rehabilitering og forskning. Alle frivillige helse- og pasientorganisasjoner kan søke om støtte gjennom ExtraStiftelsen, uavhengig av om organisasjonen er medlem i stiftelsen.

Trykk her for mer info om Extrastiftelsen

Magelegen.no

Magelegen er et prosjekt støttet av ExtraStiftelsen Helse og Rehabilitering, og er en gratis tjeneste som eies og driftes av Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer (LMF). Våre spesialister som svarer på spørsmålene har stor kompetanse i fordøyelsessystemet, og har stor erfaring med de fleste problemene relatert til fordøyelsessykdommer. Svarene på nettsiden vil derfor være svært nyttig for alle pasienter som søker svar, kunnskap, tips og råd om fordøyelsessykdommer.

Nettsiden følger personopplysningsloven i behandlingen av spørsmål og brukeropplysninger, og før spørsmålene sendes inn til legeteamet må brukeren gi sitt samtykke til at personopplysningene kan deles.

ExtraStiftelsen – www.extrastiftelsen.no

Extrastiftelsen